F I C C I O N S - l'aventura de crear històries
BASES   PUBLICA LA TEVA HISTÒRIA
INICIS   LLISTAT DE PARTICIPANTS
PREMIS   HISTÒRIC DEL CONCURS
CALENDARI   CONTACTE
     
Iniciar Sessió|Participants
TREBALLS PUBLICATS

Un mal moment (Rodriguez_12)
IES Cirviànum de Torelló (Torelló)
Inici: Sobre la terra impura (Melcior Comes)

Em vaig assabentar de la mort de la Dora Bonnín en una andana de tren, mentre mirava de cua d’ull el diari d’un senyor que també esperava el comboi per anar a Barcelona. Jo aleshores vivia en una petita població de la Costa Daurada, on m’havia refugiat després de trencar amb la meva parella. De la relació en quedava un fill de tres anys, molt ressentiment i alguns deutes. El meu estat d’ànim oscil·lava entre un suau abatiment sense dramatismes i un cinisme arrauxat i colèric (sóc escriptor), una volubilitat que em portava a emprendre tota mena de projectes literaris. Vivia al dia: feia quatre anys que no publicava cap llibre. Anava fent gràcies al cada cop més minso periodisme cultural (perdoneu la contradicció) i a diversos encàrrecs que rebia de la meva editora, que devia sentir-se una mica responsable del meu fiasco com a novel·lista. Havia estat seva la idea de publicar el meu últim llibre un mes de juny, amb una coberta horrible i després de suprimir-ne cinc capítols que tanmateix eren meravellosos.
Capítol 1:  Un mal moment

Em vaig assabentar de la mort de la Dora Bonnín en una andana de tren, mentre mirava de cua d’ull el diari d’un senyor que també esperava el comboi per anar a Barcelona. Jo aleshores vivia en una petita població de la Costa Daurada, on m’havia refugiat després de trencar amb la meva parella. De la relació en quedava un fill de tres anys, molt ressentiment i alguns deutes. El meu estat d’ànim oscil·lava entre un suau abatiment sense dramatismes i un cinisme arrauxat i colèric (sóc escriptor), una volubilitat que em portava a emprendre tota mena de projectes literaris. Vivia al dia: feia quatre anys que no publicava cap llibre. Anava fent gràcies al cada cop més minso periodisme cultural (perdoneu la contradicció) i diversos encàrrecs que rebia de la meva editora, que devia sentir-se una mica responsable del meu fiasco com a novel·lista. Havia estat seva la idea de publicar el meu últim llibre un mes de juny, amb una coberta horrible i després de suprimir-ne cinc capítols que tanmateix eren meravellosos.L'alcohol en vena no em feia oblidar que no em quedava gairebé futur com escriptor, segurament l'editorial em seguiria aportant la feina rebuda fins llavors, però el que em produïa realment entrar en còlera, era saber que cada cop aniria baixant més de categoria fins a acabar escrivint per a revistes sensacionalistes. L'únic esdeveniment que en aquell moment em feia ser mínimament feliç era la mort de Dora Bonnín, Per fi aquella bruixa maquillada de dona amable que en veritat no era més que una gàrgola, la qual no mancava d'escrúpols, per fi era sepultada i no hauria de veure-la més.Sabia que el tren no era el millor lloc per beure d'una petaca. La mirada de la dona del seient de davant, qui duia l'acció a terme, m'ho confirmava.- Què mira vostè, eh?

- Perdoni, m'ha semblat que l'infant no s'ho estava passant molt bé.- qui és vostè per dir-me que he de fer, ames que faria si egües de quedar d'aquesta bestiola una setmana sencera.La dona va callar, es ven veritat que la gent es fica on no la criden, però sense més espera vaig empassar l'últim glop que em quedava dins de la maleïda petaca. El nen es va quedar adormit amb el cap arrepenjat en el meu braç, com una cosa tan petita podia donar tanta escalfor.El soroll del tren indicava que havíem arribat, vaig agafar la maleta del nen i vaig sortir amb ell els braços, ja que les seves cames tan curtes feien que anés molt lent a l'hora de caminar, i això era una cosa insuportable per mi, a la sortida de l'estació hi havia un parc el que residia totalment desert, em va passar per la consciència la idea d'anar allà a passar la tarda, ja que el nen estaria entretingut i ami em deixaria en pau.Si una cosa havia après bé de la Dora Bonnín la qual hi havia set la meva mare, era que un nen distret sempre és un para tranquil, ho això m'havia demostrat ella sempre.Mentre ell jugava i jo em fumava una cigarreta em va venir el cap la tràgica història de la vida del meu fill, anant amunt i avall sense una direcció la qual li aportes seguretat, es passaria la resta dels anys suportant aquests va i vens de la seva mare i del seu nou padrastre? I les poques ganes d'aguantar-lo del seu pare. Rebuscant a la meva memòria no vaig tarda ni un segon a recordar de què aquell nen procedia d'una nit boja i incontrolada d'un dissabte a la tarda quan a mi em va passar pel cap la veritable idea que no passaria res si per un cop no em poses el condó, i com la

histriònica de la meva exdona va acceptar, quan vam saber que estava embarassada tot es va complicar. Nosaltres no érem una d'aquelles parelles la qual havia contemplat la idea de tenir fills, ja que els dos érem exasperantment inestables i cap es veia capacitat d'aguantar una criatura. En aquell moment jo tenia grans somnis de seguir amb la meva carrera literària i la meva dona de ser la millor actriu de tots els temps. La possibilitat de l'avortament va ser una gran temptació pels dos, però el final la indecisió i les drogues que consumia ella a les meves esquenes, les quals li provocaven grans canvis d'humor, van fer que el temps se'ns tirés a sobre i fos impossible considerar aquella idea. Tres anys més tard em trobo aquí assegut en un banc a l'ombra recordant la pobra existència del meu fill.Però si alguna cosa jo s'havia fer bé era treure profit de certes situacions i circumstàncies , la veritable idea d'escriure un llibre el qual expliqués la vida del nen en relació amb els seus pares i com havia anat evolucionant em va semblar la pitjor idea que havia tingut en molt temps. Així que aquí em trobava mig borratxo assegut en un banc escrivint el que serà el meu pròxim llibre.

 
Rodriguez_12 | Inici: Sobre la terra impura
 
Escriu un comentari
Nom
Comentari
Escriu el codi de validació:
4 punts 3 punts 2 punts 1 punts
Segueix-nos:
Ajuda:
Qui som
FAQs
Notes de premsa
Contacte
Organitza:
Amb el suport de:
              
Amb la col·laboració de:

[Web creada per Duma Interactiva]