F I C C I O N S - l'aventura de crear històries
BASES   PUBLICA LA TEVA HISTÒRIA
INICIS   LLISTAT DE PARTICIPANTS
PREMIS   HISTÒRIC DEL CONCURS
CALENDARI   CONTACTE
     
Iniciar Sessió|Participants
TREBALLS PUBLICATS

Emsilaer (guillembgwilliam)
IES Icària (Barcelona)
Inici: El secret del Bosc Vell (Dino Buzzati)

És sabut que el coronel Sebastiano Procolo va venir a establir-se a la Vall de Fons en la primavera de 1925. El seu oncle, Antonio Morro, li havia deixat en morir part d'una enorme propietat forestal, a deu quilòmetres del poble.

L'altra part, molt més extensa, l'havia heretat Benvenuto Procolo, un noi de dotze anys fill d'un germà mort de l'oficial. Orfe també de mare, el nen vivia en un internat situat a no molta distància de Fons.

Fins llavors, el tutor de Benvenuto havia estat el seu besoncle Morro. A la mort d'aquest, el coronel va passar a fer-se càrrec del noi.
Capítol 1:  David Linxat.

És sabut que el coronelSebastianoProcolova venir a establir-se a la Vall de Fons en la primavera de 1925. El seu oncle, Antonio Morro, li havia deixat en morir part d'una enorme propietat forestal, a deu quilòmetres del poble.L'altra part, molt més extensa, l'havia heretatBenvenutoProcolo, un noi de dotze anys fill d'un germà mort de l'oficial. Orfe també de mare, el nen vivia en un internat situat a no molta distància de Fons.Fins llavors, el tutor deBenvenutohavia estat el seu besoncle Morro. A la mort d'aquest, el coronel va passar a fer-se càrrec del noi.Sebastiano, cansat de sentir-se responsable de tal ser, el va abandonar fent-li quedar clar que no el volia a prop, que provocava la Lepra als seus animals.

Per molt curta que sigui la presència deBenvenutoen aquesta història, aquí acaba. El seu dolor ens demostra queSebastianoés un home amb cor de maionesa. En marxar el joveProcolojurà venjança en nom dels sorolls dels animals.

I no es va saber més del pobre infeliç.Per altra banda, el coronel feia uns dies que estava entristit perquè no plovia llagostes. Volia fer la seva collita centenària cada setmana i no ho aconseguia, gràcies a les xancletes que se solen usar per caminar en les piscines.

Malgrat tot ell mantenia l'esperança que algun cop plouria.Un dia caminant per la vall es va trobar amb una persona la qual, a primeres, no la va reconèixer. Mútuament es van xocar les orelles per saludar-se elegantment i es van quedar mirant-se, com si fos un duel de cowboys. Finalment el coronel el va reconèixer, era el seu amic David Linxat.Enrecordar-se es van fer una abraçada i es van quedar mirant somrient en silenci, per cada 4 segons que passaven el somriure anava tornant-se més estirat al punt de deformar la cara.

Seguidament li va preguntar sobre la seva vida i abans que acabes de formular la pregunta el cel es va obrir en dos convertint la llum en perfum.

Una banda on el cantant és un nadó, el percussionista és un avi amb els cabells i la barba fins a la cintura, un transsexual guitarrista i un venedor de carn desnatada que pega les tecles del piano amb ràbia comencen a tocar l'obra mestra de la música moderna, on només hi ha un acord que mai es repeteix i la lletra - nominada al premi de literatura- diu:

És al diable a qui espero perquè massa he sofert mirant pel·lícules de ChristopherNolan, també estic expectant per la meva cama ortopèdica feta de cartó soluble (no volem contaminar). És al sant Tomeu Penya a qui renuncio, tot perquè hi ha gent la qual noenténque l'art no es relaciona en explicar una història narrativa i lineal. Parlo també per l'art de la paraula! Sents Ausiàs March?! No hi haurà cap elogi fins que Ponç de Mataplana i MiquelPujadóes casin!!!

I mentre cridava raspant-se la veu com si fos un cantant demetal, al coronelSebastianoli queien 3 llàgrimes i mitja d'emoció. Quan el seu col·lega David s'adonà va besar-li la mà.

Roses brotaven del terra posseït per la bondat i l'afecte que sentien mútuament.

Sentien, simplement, felicitat de poder assistir a la protesta d'un món sense problemes.Mentrestant una persona no identificada - i poc que importa - plora, plora tristament. Ragen llàgrimes de llet mentre resa desesperadament per no haver d'actuar en un teatre i així menjar una simple cuixa de pollastre rostit.A tot això un home baixet amb bigoti rinxolat a l'estil Stalin veu els dos mons des d'una copa de sidra. Es porta les mans al cap en senyal de desconcert mentre cau lentament la copa, pregunta amb potència:

No ho entenc senyor!

Una veu de bibliotecària respon:

Em sap greu anunciar que no ho ha d'intentar. Per què sinó la gent m'idolatra? Si no ho intentes, ets un ignorant i si no et rendeixes també.El senyor baixet es treu la bata, té un atac de pànic. Es mareja i se li apareix el mestrePhilSpector, el qual li diu:

La mort t'ha repetit en bucle que la consciència et trairà quan un tirà t'assaltarà. Socialisme, consumisme, barbarisme, anarquisme, capitalisme, comunisme, idealisme, materialisme, dualisme, racionalisme, ateisme, cristianisme, professionalisme, romanticisme, dogmatisme, erotisme, naturalisme, objectivisme, supremacisme i radicalisme.

Idiotes fent lleis

per enriquir-se ells

etiquetes per a tu i per a mi

i la fi ja està aquí.Dins l'òrbita de la retina plorosa del senyor admirat per la saviesa deSpectorhi ha un cantant escrivint la seva última obra. Vol que sigui obscura, nostàlgica i amb una mirada retrospectiva. Li queden setmanes de vida i vol deixar testimoni que ha presenciat una cantant d'òpera sense cordes vocals la qual fa emocionar a milers d'espectadors davant de la font del gat.

L'objectiu del músic és el mateix que té tothom, la recerca universal i tradicional del setè cel.

El pobre home mancat d'inspiració mira melancòlicament a la posta de sol a l'horitzó, està clarejant.

El sol surt i s'amaga com un ocell espantat per la seva primera comunió.

David Linxat l'observa impressionat per la tendresa del moment i esmenta una paraula estranya i incomprensible, però certa i vertadera:Emsilaer.
 
guillembgwilliam | Inici: El secret del Bosc Vell
 
Escriu un comentari
Nom
Comentari
Escriu el codi de validació:
4 punts 3 punts 2 punts 1 punts
Segueix-nos:
Ajuda:
Qui som
FAQs
Notes de premsa
Contacte
Organitza:
Amb el suport de:
              
Amb la col·laboració de:

[Web creada per Duma Interactiva]