F I C C I O N S - l'aventura de cgisar històries
BASES   PUBLICA LA TEVA HISTÒRIA
INICIS   LLISTAT DE PARTICIPANTS
PREMIS   HISTÒRIC DEL CONCURS
CALENDARI   CONTACTE
     
Iniciar Sessió|Participants
TREBALLS PUBLICATS

Ales de tots colors (p0lina)
Inici: La Faula (Guillem de Torroella)

Us vull contar una aventura que vaig tenir no fa gaire, com veureu tot seguit. Va ser el matí de Sant Joan, el temps era clar i l’oratge net, i jo, que era a la vall de Sóller, pel goig que feia la verdor de l’estiu, vaig anar cavalcant tot sol cap a la vora del mar, al port de Santa Caterina. El moment era màgic i vaig fer trescar camps a través el meu cavall, que era un bon destrer. La bèstia era molt àgil girant a dreta i esquerra i, com que el coneixia bé, em va venir de gust que s’esbravés. Però hi ha capricis que acaben sent poc assenyats i el vaig fer córrer amb tant de braó que es va posar a suar. Aleshores, per donar-li gust, vaig desmuntar, el vaig agafar per les regnes i el vaig portar a tocar de l’aigua, que sabia que d’aquesta manera els cavalls s’apaivaguen.

I vet aquí que, quan vaig voler muntar de nou per tornar-me’n, em crida l’atenció dintre del mar, no gaire lluny de la costa, tot just al trencant de les onades, un peixarro molt gros, com una roca arrodonida. Era ben bé com una balena que estigués encallada a la sorra, immòbil, igual que un escull. Al capdamunt hi havia un papagai magnífic, amb les plomes acabades de mudar. En veure’l em vaig quedar bocabadat, perquè prou que sabia que es crien molt lluny, a l’altre costat del mar. Convençut que el papagai era al cim d’un escull, em vaig afanyar a muntar dalt del cavall:

—Som-hi —vaig dir-me—, que encara que acabi tot xop, vull atrapar aquest papagai.
Capítol 1:  Ales de tots colors

Em crida l'atenció dintre del mar, no gaire lluny de la costa, tot just al trencant de les onades, un peix molt gros, com una roca arrodonida. Era ben bé com una balena que estigués encallada a la sorra, immòbil, igual que un escull. Al capdamunt hi havia un papagai magnífic, amb les plomes acabades de mudar. En veure'l em vaig quedar bocabadat, perquè prou que sabia que es crien molt lluny, a l'altre costat del mar. Convençut que el papagai era al cim d'un escull, em vaig afanyar a muntar dalt del cavall:

— Som-hi — vaig dir —, encara que acabi tot xop, vull atrapar aquest papagai.

Vaig ensellar el meu fidel amic amb una mica de sorolls. L'ocell va reaccionar i es va apartar de l'aire i va començar a planar sobre la pedra, girant el cap per mirar-me amb l'ull negre esquerre. Ell, sense dubtar-ho, va començar a recular a l'horitzó. Vaig pegar el cavall al ventre i va córrer al mar. Abans que les seves peülles toquen l'aigua, vaig xiuxiuejar un encanteri que durant un temps solidificara l'aigua sota les seves potes. L'ocell va volar molt lluny, ara només veia un petit punt a l'horitzó, que podia desaparèixer en qualsevol moment. L'ocell no ho va fer, perquè el meu ràpid amic es movia a la mateixa velocitat. L'aigua va deixar entrar alguns rajos del sol, i alguns que es van reflectir, em tallaven l'ull. Però al meu amic no li importava. Semblava que ell també estava en inspirat amb la idea d'atrapar aquest bell ocell.

Abans, quan es va enlairar i va passar uns quants segons mirant-me, vaig distingir la diversitat de colors de les files de les seves plomes a la part interior de l'ala. Començant del vermell a la part superior, gradualment, passant per taronja, el groc pàl·lid, el verd, blau marí, que passava cap a la violeta. L'ocell estava cobert d'or. No, no del real, és clar, però el color de les seves plomes exteriors reflectit al sol va causar aquesta impressió.

El meu encanteri llançat a les peülles no va durar gaire. Vaig començar a sentir com lentament comencem a anar sota l'aigua. El fet és que l'encanteri que vaig aplicar llavors es podria fer servir una vegada cada tretze hores. Però en aquest moment vaig oblidar d'aquell detall. Intentant repetir l'encanteri, vaig començar a panicar amb més força. És bo que he entès què passava abans que l'aigua ens cobrís. Vaig recordar ràpidament l'encanteri de la barca. Sota nostre va aparèixer un petit vaixell que difícilment podia suportar el pes del meu cavall. Es va esquerdar, va amenaçar de trencar-se en qualsevol moment, però ens va portar cap al nostre objectiu més ràpid que el meu amic.

El meu cavall va pensar més ràpid que jo, saltant del vaixell només un segon abans d'ofegar-se. Vaig agafar l'ocell per la cua, va cridar, intentant escapar, però va fracassar, la meva subjecció era més forta que les seves ales. Vam començar a caure. Lentament, com si el temps s'hagués alentit. No sé si és així com vaig percebre aquest moment, sentint la calor de l'ocell als meus dits, sentint com el meu cavall relliscava per sota meu, o realment era així.

El temps va accelerar de nou. L'ocell va rendir. El meu cavall va caure en l'aigua de morro. Vaig agafar l'ocell per bec i per les potes, de manera que no escapi, i també vaig entrar en l'aigua, oblidant xiuxiuejar l'encanteri d'una bufeta hermètica, que ens protegiria de l'aigua. Però vaig oblidar les paraules màgiques. I amb una esquitxada, vaig entrar en l'aigua freda, salada. Borrós, vaig veure el meu cavall sacsejant l'aigua, intentant sortir a fora. Jo no podia fer res, com que tenia l'ocell a les mans. Vaig començar a enfonsar. Em vaig espantar. Tenia por perquè no puc xiuxiuejar encanteris sota l'aigua, el cel no em sentirà. L'aire es podria acabar en qualsevol segon. Fa por que una criatura fina i bella pugui morir ofegada. El puc deixar anar, però no. Puc desenganxar la mà que sostenia el bec, però ella em pot mossegar a la mà i encara li mossegarà les cames Puc deixar anar la mà que subjecta les cames i es ratllarà la que sosté el bec. En ambdós casos, es pot escapar.

I també he de salvar el meu amic. No el puc deixar morir a causa de les meves travessures infantils de capturar aquest animal. No després del que va fer per mi. No després de totes les aventures que hem sobreviscut junts. No després de tots els cops que m'ha salvat.

Que haig de fer?

 
p0lina | Inici: La Faula
 
Escriu un comentari
Nom
Comentari
Escriu el codi de validació:
4 punts 3 punts 2 punts 1 punts
Segueix-nos:
Ajuda:
Qui som
FAQs
Notes de premsa
Contacte
Organitza:
Amb el suport de:
              
Amb la col·laboració de:

[Web creada per Duma Interactiva]