F I C C I O N S - l'aventura de cgisar històries
BASES   PUBLICA LA TEVA HISTÒRIA
INICIS   LLISTAT DE PARTICIPANTS
PREMIS   HISTÒRIC DEL CONCURS
CALENDARI   CONTACTE
     
Iniciar Sessió|Participants
TREBALLS PUBLICATS

Somnis de guerra (La abeja con orejas)
IES Els Tres Turons (Arenys De Mar)
Inici: El secret del Bosc Vell (Dino Buzzati)

És sabut que el coronel Sebastiano Procolo va venir a establir-se a la Vall de Fons en la primavera de 1925. El seu oncle, Antonio Morro, li havia deixat en morir part d'una enorme propietat forestal, a deu quilòmetres del poble.

L'altra part, molt més extensa, l'havia heretat Benvenuto Procolo, un noi de dotze anys fill d'un germà mort de l'oficial. Orfe també de mare, el nen vivia en un internat situat a no molta distància de Fons.

Fins llavors, el tutor de Benvenuto havia estat el seu besoncle Morro. A la mort d'aquest, el coronel va passar a fer-se càrrec del noi.
Capítol 1:  Origen

Sebastiano Procolo havia sigut un coronel de guerra exitós en la seva tropa. Mai mostrava debilitat i les seves estratègies sempre el portaven a la victòria. Els soldats el tenien com un home exemplar i aspiraven a ser com ell. Poc sabien de l'interior de Sebastiano. Dolgut i enfonsat rere la pèrdua d'un ésser estimat, que havia conegut durant la instrucció de soldats, vivia cada batalla acumulant experiències que el portarien a desenvolupar un trauma irreparable. La primera i més dolorosa d'elles, haver presenciat la mort de Diego Giovanni.Diego i Sebastiano s'havien fet amics des del primer dia als campaments de preparació per a joves soldats. El que per als altres semblava una forta amistat, per ells era un amor creixent que els ajudaria en temps de combat i alhora convertiria les seves vides en una tragèdia. No volien, però, que els descobrissin, ja que la seva relació estava penada, emportant-se les seves vides pel davant. El seu batalló va entrar a les trinxeres a finals del 1915, set mesos després de l'entrada d'Itàlia a la 1a Guerra Mundial. Sebastiano va destacar de seguida en el seu treball. Els seus moviments i la seva destresa el posicionaven per sobre dels seus contrincants i companys. No per això patia menys que els altres: l'ombra de la mort seguia igual de present en els seus malsons.Diego, en canvi demostrava una terrible por a les contínues batalles. Tot i això, l'amor cap a Sebastiano l'impulsava a lluitar fins al final de la guerra. No va arribar al final, malauradament. Tres mesos després d'haver ficat peus a la trinxera, Diego mor en un terrible accident. En meitat d'una batalla contra els austrohongaresos, Sebastiano es veu acorralat pel bàndol contrari. Diego, que no pensa deixar-lo sol, s'aventura en el seu rescat sense pensar en les conseqüències que això podria tenir pels dos. Un tret s'emporta la vida de Diego, deixant a Sebastiano corrents cap a la trinxera, cridat pels seus superiors. Ell, però, no veu entre llàgrimes i el seu cap no fa més que repetir l'instant on se li esfuma la vida al seu estimat i el seu cos s'enfonsa. Mai més li fugiria aquella imatge del cap.

Benvenuto Procolo era un nen malcriat i egoista. Difícil d'imaginar després del maltractament que havia hagut de suportar per part del seu pare i de la mort dels seus progenitors en un bombardeig durant la guerra. La tragèdia havia deixat a Benvenuto sense pares i sense infància, però amb l'oportunitat de seguir amb la seva vida. Va passar per una quantitat innumerable d'orfenats durant la guerra. L'escassetat de recursos, la falta d'atenció per art del govern als orfes i els problemes amb els altres nens van marcar uns anys durs en la vida de Benvenuto. Tots aquests traumes que havia patit els amagava amb una actitud de superioritat. Ell sabia que provenia d'una família rica i que passada la guerra heretaria grans fortunes, fet que el tornava arrogant i utilitzava per infravalorar als altres. Tot això deixava de tenir importància quan pensava en tots els moments que no podria compartir amb la seva mare, qui li havia donat alegria i vida en els moments durs a casa. Benvenuto estava passant els seus últims dies a l'orfenat. Estava il·lusionat amb la vida que l'esperava a fora, però a la vegada no podia amagar la por i els nervis que sentia davant aquest canvi.Ara, la vida d'aquests dos personatges es creuava, d'una forma inoblidable per tot el que sàpiga d'aquesta història. Dues persones amb tal vida, plena de desgràcies, no podien ser menyspreables en la memòria de la Vall de Fons, un poble tan petit on no era difícil tenir constància de tot el que hi passava. Tothom estava a l'espera que Sebastiano anés a recollir aquell nen desconegut a l'orfenat, després que és sabes que el coronel havia decidit adoptar-lo, a causa de la mort d'Antonio Morro, qui apreciava i admirava i del qual la mort havia afectat terriblement a Sebastiano. Ara els dos rebien una fortuna diferent, que canviaria les coses i les vides dels dos.

 
La abeja con orejas | Inici: El secret del Bosc Vell
 
Escriu un comentari
Nom
Comentari
Escriu el codi de validació:
4 punts 3 punts 2 punts 1 punts
Segueix-nos:
Ajuda:
Qui som
FAQs
Notes de premsa
Contacte
Organitza:
Amb el suport de:
              
Amb la col·laboració de:

[Web creada per Duma Interactiva]