F I C C I O N S - l'aventura de cgisar històries
BASES   PUBLICA LA TEVA HISTÒRIA
INICIS   LLISTAT DE PARTICIPANTS
PREMIS   HISTÒRIC DEL CONCURS
CALENDARI   CONTACTE
     
Iniciar Sessió|Participants
TREBALLS PUBLICATS

Un amic extrany (Tensae)
IES d'Argentona (Argentona)
Inici: La Faula (Guillem de Torroella)

Us vull contar una aventura que vaig tenir no fa gaire, com veureu tot seguit. Va ser el matí de Sant Joan, el temps era clar i l’oratge net, i jo, que era a la vall de Sóller, pel goig que feia la verdor de l’estiu, vaig anar cavalcant tot sol cap a la vora del mar, al port de Santa Caterina. El moment era màgic i vaig fer trescar camps a través el meu cavall, que era un bon destrer. La bèstia era molt àgil girant a dreta i esquerra i, com que el coneixia bé, em va venir de gust que s’esbravés. Però hi ha capricis que acaben sent poc assenyats i el vaig fer córrer amb tant de braó que es va posar a suar. Aleshores, per donar-li gust, vaig desmuntar, el vaig agafar per les regnes i el vaig portar a tocar de l’aigua, que sabia que d’aquesta manera els cavalls s’apaivaguen.

I vet aquí que, quan vaig voler muntar de nou per tornar-me’n, em crida l’atenció dintre del mar, no gaire lluny de la costa, tot just al trencant de les onades, un peixarro molt gros, com una roca arrodonida. Era ben bé com una balena que estigués encallada a la sorra, immòbil, igual que un escull. Al capdamunt hi havia un papagai magnífic, amb les plomes acabades de mudar. En veure’l em vaig quedar bocabadat, perquè prou que sabia que es crien molt lluny, a l’altre costat del mar. Convençut que el papagai era al cim d’un escull, em vaig afanyar a muntar dalt del cavall:

—Som-hi —vaig dir-me—, que encara que acabi tot xop, vull atrapar aquest papagai.
Capítol 1:  Un amic esntrany

Us vull contar una aventura que vaig tenir no fa gaire, com veureu tot seguit. Va ser el matí de Sant Joan, el temps era clar i l’oratge net, i jo, que era a la vall de Sóller, pel goig que feia la verdor de l’estiu, vaig anar cavalcant tot sol cap a la vora del mar, al port de Santa Caterina.

El moment era màgic i vaig fer trescar camps a través el meu cavall, que era un bon destrer. La bèstia era molt àgil girant a dreta i esquerra i, com que el coneixia bé, em va venir de gust que s’esbravés. Però hi ha capricis que acaben sent poc assenyats i el vaig fer córrer amb tant de braó que es va posar a suar. Aleshores, per donar-li gust, vaig desmuntar, el vaig agafar per les regnes i el vaig portar a tocar de l’aigua, que sabia que d’aquesta manera els cavalls s’apaivaguen.

I vet aquí que, quan vaig voler muntar de nou per tornar-me’n, em crida l’atenció dintre del mar, no gaire lluny de la costa, tot just al trencant de les onades, un peixarro molt gros, com una roca arrodonida. Era ben bé com una balena que estigués encallada a la sorra, immòbil, igual que un escull. Al capdamunt hi havia un papagai magnífic, amb les plomes acabades de mudar. En veure’l em vaig quedar bocabadat, perquè prou que sabia que es crien molt lluny, a l’altre costat del mar. Convençut que el papagai era al cim d’un escull, em vaig afanyar a muntar dalt del cavall:

—Som-hi —vaig dir-me—, que encara que acabi tot xop, vull atrapar aquest papagai.

Els dos, ven decidits ens vam dirigir cap aquell ocell de belles plomes per examinar-lo però quan vam estar suficientment a prop d’ell em vaig assabentar i del meu gran error. Allò que em pensava que era una roca, en realitat no ho era, era ni més ni menys que una balena enorme!

Ens vam espantar tant, que vam sortir corrents per la platja a una velocitat desorbitant. Quan ja estàvem considerablement lluny d’aquella balena, ens vam adonar que el papagai ens estava perseguint i vam continuar corrents desesperats. Mentre escapàvem d’ell vaig escoltar una veu que deia:

-Deixeu a la meva amiga en pau, vosaltres li heu fet això, i ens les pagareu!

Desconcertat vaig mirar als voltants, però no hi havia ningú.

Per un moment vaig pensar que m’havia tornat boig, però vaig tornar a escoltar la mateixa veu que deia

-Aquesta vegada no us ensortireu !

LLavors em vaig adonar que l’ocell que ens perseguia ens estava parlant , no m’ho podia creure, estava dintre d’un somni o m’havia tornat completament boig?

Vaig pensar que si podia parlar, també entendria el que jo li digués, així que espantat i confós vaig provar de parlar amb ell:

-Com pot ser que parlis, els animals no ho poden fer? No sé perquè m’estàs acusant de haver fet alguna cosa en contra de la teva amiga? Jo no li he fet res a la balena. -va dir el noi

A més a més què hi fas tu aquí, si les aus de la teva espècie viuen a l’altre banda del mar, a milers de quilòmetres d’aquí?-va dir el noi amb un filet de veu.-Mira noiet, -li va contestar el papagai-, per la teva informació jo sóc una au molt i molt especial, doncs em puc comunicar amb animals i amb els humans. Estic aquí ajudant a la meva amiga, perquè està molt malalta per culpa de tota la brutícia que llenceu al mar els humans.

Afortunadament ha aconseguit arribar fins aquí, i s‘ha camuflat en forma de roca. La he intentat curar, però per fer-ho em falten uns ingredients especials que no puc trobar al mar i no la vull deixar sola per por de que li pugui passar qualsevol cosa.Molt enfadat i ofès li vaig dir que jo no havia fet res en contra de la seva amiga, la balena, i em vaig oferir a portar-li els ingredients que necessitava per poder ajudar-la.Llavors, com va veure que deia la veritat i que era sincer, em va explicar quins eren els ingredients i a on els podria trobar.

Després jo i el meu cavall vam tornar cap a casa, seguia sense creure el que acabava de passar, però havia de complir la meva promesa.

Quan vaig arribar vaig deixar el cavall a l'estable perquè mengés i begués aigua mentre em preparava la motxilla amb un munt de provisions.

Seguidament vaig iniciar el meu viatge, el primer ingredient que necessitava era la primera planta congelada que naixia al cim de la muntanya més alta .

Vaig muntar al cavall i ens vam dirigir a la única muntanya nevada que hi havia a la vista. Després de dues hores de viatge i d’ haver d’ escalar l’ empinat vessant de la muntanya, per fi vaig arribar i vaig anar directe a agafar l'extraordinària flor per guardar-la a la motxilla.

El segon i últim ingredient que havia de buscar era una pastanaga única que es trobava a l’altre punta del país. Vam trigar dos dies en arribar i quan finalment i era al lloc, em vaig topar amb una gran sorpresa, hi havia milers i milers de pastanagues, totes iguals. Vaig caminar per aquells prats per veure si hi havia alguna especial.Llavors em vaig adonar de que hi havia una que brillava molt i vaig suposar que havia de ser aquella. De sobte va aparèixer el pagès, que em va començar a perseguir perquè es pensava que li estava robant les pastanagues, cosa que en part era certa, encara que fos per una bona causa, i vaig fugir amb el meu cavall.

Una vegada vaig arribar a casa, vaig descansar una estona i em vaig dirigir a la platja, on m’esperaven els dos animals. Vaig descarregar tot el que portava a la bossa i li vaig donar al papagai. Aquest em va dir:

-Home, si has tornat i tot , després de dos dies! ja començava a desconfiar de tu, però al final ja ets aquí. - va dir la au sorpresa

Ràpidament vam donar els ingredients màgics a la balena i aquesta va fer una gran bufada i va començar a expulsar del seu cos un munt de plàstic i deixalles.Al pocs dies vaig veure com la balena va anar millorant i em vaig fer molt bon amic del dos animals.

El papagai em va explicar un munt d’històries sobre les seves aventures, i de com cada vegada hi havien més animals que patien malalties per culpa de les deixalles que els humans abocaven al mar.Als pocs dies els meus nous amics ja estaven preparats per anar-se’n i va ser aleshores quan vaig decidir acompanyar-los per viure amb ells totes aquelles magnífiques aventures que m’havien explicat i que jo sempre havia somiat fer.Però això és ja una altra història….

 
Tensae | Inici: La Faula
 
Escriu un comentari
Nom
Comentari
Escriu el codi de validació:
4 punts 3 punts 2 punts 1 punts
Segueix-nos:
Ajuda:
Qui som
FAQs
Notes de premsa
Contacte
Organitza:
Amb el suport de:
              
Amb la col·laboració de:

[Web creada per Duma Interactiva]