F I C C I O N S - l'aventura de cgisar històries
BASES   PUBLICA LA TEVA HISTÒRIA
INICIS   LLISTAT DE PARTICIPANTS
PREMIS   HISTÒRIC DEL CONCURS
CALENDARI   CONTACTE
     
Iniciar Sessió|Participants
TREBALLS PUBLICATS

CRIMS EN FAMÍLIA (janajuliapaula)
Col·legi Escorial Vic (Vic)
Inici: L’assassí que estimava els llibres (Martí Domínguez)

Aquella no semblava una mort més. L’home portava a les mans el llibre d’un autor anomenat Thomas de Quincey, de títol ben expressiu: L’assassinat entès com una de les belles arts. L’inspector Agustí Tena va pensar que allò no podia ser una coincidència i que era una mena de marca de l’assassí. Tanmateix, quan es va revelar la identitat del mort, i es va saber que s’anomenava Guillem Gual, i que es guanyava la vida com a periodista cultural, especialment treballant com a crític literari en diversos mitjans periodístics, l’inspector va dubtar. Potser aquell llibre de títol tan provocatiu, publicat aquell mateix any pel Servei de Publicacions de la Universitat de València, el duia per casualitat: qui sap si el crític l’estava llegint i n’anava a escriure una ressenya, quan el sorprengueren en aquell carreró i el mataren d’una ganivetada al cor. Comptat i debatut, pensava l’inspector, perquè s’hauria de complicar un assassí deixant un llibre d’un autor estrany, que ell no estava massa segur ni de com es pronunciava.
Capítol 1:  Capítol 1: La història

L'inspector Agustí, després d’unes hores centrant-se amb el cas d’en Guillem Gual, va decidir tornar a la zona del crim la qual hi va trobar empremtes dactilars que tenia curiositat per saber de qui es tractava.Mitja hora més tard es trobava amb el seu equip que estava format per un dels seus millors amics, i la Cloe, una noia molt atractiva que compartien una relació més enllà d’una bonica amistat. Es van reunir per inspeccionar de qui venien les empremtes, tot i que fins l’endemà no podrien arribar a cap conclusió, ja que no tindrien els resultats.

Durant la tarda, no podia treure’s del cap aquell cas i va decidir buscar informació sobre l'àmbit familiar d’en Guillem.

Aquest va néixer el 4 de febrer del 1966 a Barcelona. La seva mare, Lola Bonnet, d’origen francès, va viure a França tota la seva infància. Quan va començar a dedicar-se al món de la costura, li va sortir una molt bona feina a Barcelona, una feina en una companyia la qual els hi dissenyava part de la roba.

A Barcelona va conèixer a un home, en Sebastià, un sastre molt conegut del Barri de Sarrià. Treballaven junts en diferents càrrecs de la costura. Al veure’s, van notar una bona connexió entre tots dos.

5 anys més tard, ja casats, es trobaven en una de les cases més riques de Pedralbes amb un nen petit, en Guillem, un nen extrovertit i molt sociable però també molt orgullós. Físicament era ros, ulls blaus i no gaire alt.En Guillem va tenir una infantesa meravellosa, tenia tot el que volia. Era el motiu del somriure d'aquella mansió. Aquests anys plens de rialles es van acabar quan en Guillem va fer els deu anys. La mort del seu pare, després de dos anys en coma, per un derrame cerebral, va ser la pitjor notícia que podia rebre un nen en aquella edat. La Lola va caure en depressió per la falta del seu marit, però en el seu fill li feia veure que la vida continuava, que havien de seguir endavant, i que res ni ningú els podia enfonsar.

Va ser qüestió de temps que la vida tornés a la normalitat, això va ser quan la mare va conèixer l’Artur, en un event a París. Ell va ser l’organitzador i era un home senzill, però encantador, sense cap fill ni dona.Al principi, la Lola no volia acceptar que sentia amor cap a l’Artur per la por a una altra pèrdua, però amb el pas del temps va acabar enamorada.

Quan li va explicar a en Guillem el que sentia per l’Artur, aquest no la va compondre, va notar que la seva mare havia oblidat massa rapid en Sebastià. Anys després que l’Artur comencés a conviure amb ells, li van anunciar amb en Guillem, l’arribada d’un nou germà petit, en Marcos. Aquest, no del tot convençut, ho va acceptar però per la felicitat de la seva mare.Els primers anys, la relació entre en Guillem i en Marcos, era una relació normal, no es parlaven però tampoc es portaven malament ja que en Guillem era un adolescent que passava el dia fora de casa. Però això va canviar quan en Guillem va notar que era rebutjat per la seva pròpia família, i que en Marcos era el nou preferit de la casa. El germà gran, va passar a odiar en Marcos, al igual que en Marcos a ell. Aquella mansió que només havia estat somriures anys endarrera, ara era un constant enfrontament entre els dos germans.Als 18 anys, en Guillem va decidir independitzar-se a un pis del Raval, mentre treballava de sastre amb tot el que havia après del seu pare.

Feia ja 4 anys que estava vivint en aquell pis tan acollidor, però es va topar amb una època difícil d’afrontar, se li ajuntava la pèrdua del seu pare, l’odi entre ambdós germans, i la falta d’estar amb la seva mare. Anava dia sí, dia també, a veure el seu pare, al Cementiri de Montjuïc. Allà deixava totes les seves pors i tot el que l’angoixava. Entre altres, li explicava la relació que tenia en aquells moments amb la seva família.

L’inspector Agustí, després de haver trobat tota aquesta informació va entendre que la vida de Gual havia començat sent una vida envejosa per a qualsevol infant, però que al llarg del temps se li va anar complicant. Mentre reflexionava sobre les pistes que podria obtenir de la seva història familiar, un telèfon el va trucar, un noi del laboratori on havien deixat les empremtes el va telefonar per dir que ja tenien els resultats. L’Agustí, ansiós de saber de qui eren, pensant que li ajudaria a saber més sobre el cas, potser ja la pista definitiva, va demanar-li al noi del laboratori per el telèfon: - Em podries dir el nom de la persona d’aquestes empremtes? Ara vindre a buscarles!

Quan l’home li va dir a l’Agustí el nom del qual les impremtes pertanyien, es va quedar atònit, no sabia per on començar, és més, no sabia en quin cas s’havia posat.
 
janajuliapaula | Inici: L’assassí que estimava els llibres
 
Escriu un comentari
Nom
Comentari
Escriu el codi de validació:
4 punts 3 punts 2 punts 1 punts
Segueix-nos:
Ajuda:
Qui som
FAQs
Notes de premsa
Contacte
Organitza:
Amb el suport de:
              
Amb la col·laboració de:

[Web creada per Duma Interactiva]